PDA

View Full Version : Uzi glitch, not completely gone? (9600XT)



PoseidonVSC
06-04-2005, 10:02 PM
I was playing on aquarius today against some mercs, all four of us were in tech room, and one of them had an uzi. I got this major slowdown while he was shooting it. Now I don't think it could have been anything else that caused this, but I just wanted to let 9600/9800 owners to know, be on your guard.

Total.Ck_
06-04-2005, 10:41 PM
The problem never existed on the 9600 or 9800 as far as I know. It was specific to the 9500 and 9700. Any slowdown you may be having is probably due to too much action happening at a time. The Uzi bug means sub-10fps whenever a Merc is just holding the Uzi and is in the field of view.

HeyBlink05
06-04-2005, 10:49 PM
Can someone explain how this glitch can happen on 9500 and 9700 but not on 9600? Is there some tech. difference?

Total.Ck_
06-04-2005, 10:52 PM
The 9500 and the 9700 are very similar. They were both made at around the same time. Later, the 9600 and the 9800 were released. The 9800 is an upgraded version of the 9500/9700 while the 9600 is totally different tech altogether.

HeyBlink05
06-04-2005, 10:54 PM
Thanks alot for a quick response. I'm pretty new to vid cards. http://forums.ubi.com/images/smilies/35.gif

Havoconline
06-04-2005, 11:47 PM
I hate to say this but.....

I NEVER had anykind of uzi lag problems before the patch. Of course usual lag still exsisted but since the patch there have been a few times where I will be getting shot up and I will slow down to about 3fps. Its pathetic. It is only at certain times, otherwise it runs fine. I have a 6800 Ultra...

Vantage.
06-05-2005, 12:07 AM
There is a fps drop when uzi fires. It happens with the rifle too but not as bad. Must be the rate of fire of the uzi that makes it worse.

Granted it's no where near the fps drop of the previous bug and it's still playable for me on my 9500pro.

Coco

XHarry_TuttleX
06-05-2005, 08:02 AM
Originally posted by Total.Ck_:
The 9500 and the 9700 are very similar. They were both made at around the same time. Later, the 9600 and the 9800 were released. The 9800 is an upgraded version of the 9500/9700 while the 9600 is totally different tech altogether.

I have a 9200 se and I swear that when I am shot at with the uzi, my fps drops drastically and I am simply unable to move.Moreover I always got lagg when a merc carry it.

Leviathon306
06-05-2005, 08:41 AM
I have a 9600xt and i always use the uzi on maps like clubhouse with no graphical slowdown. Its mostly likely as someone said before that lots of action was happening and your gfx card couldn't handle it all very well. Sometimes on deftech(only really notice it on this map), if mercs flare right next to me and I have a vision on, it slows down a bit.

nirvana2197
06-05-2005, 10:24 AM
try lowering some of your settings if this patch didnt help, i have a nvidia 6600 gt and like 256ram, and i only get normal lag from players, but no slowdown

daranz
06-05-2005, 11:11 AM
All I know is that my framerate doesn't go down to like 12FPS every time some merc is carrying the uzi in the room next door. The patch fixed that, and I didn't notice any other significant slowdowns.

TarTarz
06-05-2005, 10:33 PM
i also have a ATI 9200SE and have no lag when someone uses the UZI. think its safe to say the latest patch fixed the main UZI problem

cheese_thief
06-06-2005, 12:28 AM
Originally posted by XHarry_TuttleX:
[QUOTE]Originally posted by Total.Ck_:
The 9500 and the 9700 are very similar. They were both made at around the same time. Later, the 9600 and the 9800 were released. The 9800 is an upgraded version of the 9500/9700 while the 9600 is totally different tech altogether.

That's just because you have a **** video card.

The Uzi bug was exclusive to the 9500 and 9700 because they were both using the R300 core, while the 9600 and 9800 were using different cores, like the R360 or R380, can't remember.

XHarry_TuttleX
06-06-2005, 07:40 AM
Originally posted by cheese_thief:
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by XHarry_TuttleX:
[QUOTE]Originally posted by Total.Ck_:
The 9500 and the 9700 are very similar. They were both made at around the same time. Later, the 9600 and the 9800 were released. The 9800 is an upgraded version of the 9500/9700 while the 9600 is totally different tech altogether.

That's just because you have a **** video card.

The Uzi bug was exclusive to the 9500 and 9700 because they were both using the R300 core, while the 9600 and 9800 were using different cores, like the R360 or R380, can't remember. </div></BLOCKQUOTE>

Maybe u r right but my game simply freeze

It means I can not move

So it is not a simple lagg due to my bad gpu



So to summarize: 10 fps drops at least
my game freezes
impossible for me to move

I do not say it is THE uzi bug but it is certainly a prob.