PDA

View Full Version : H5 crashes when cklicking a specific thing in game..



nadde
05-21-2006, 03:20 PM
Bought Heroes V today. Checked the requirements which my computer can handle with support of videocard (Geforce FX 5200).
Still, when I click one specific thing in the game I get thrown out to Windows desktop with an error message.

EXAMPLE; I was going into combat with a pack of griffins and the dialogue window pops up which tells you to join them or leave them. I chose to join the griffins and OOPS ->it crashes.. I have a saved game just before this, and everytime it's the same thing. I can go do other things but when it comes to those griffins it just crashes.

I've read other threads which guides you to run a dxdiag and post the results with a system file which you are supposed to find in the H5 folder. I can NOT find any system.ini/.cfg/.sys or whatever.

In desperate need of a bugfix, or technical support http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif

znork
05-21-2006, 03:30 PM
Originally posted by nadde:
Bought Heroes V today. Checked the requirements which my computer can handle with support of videocard (Geforce FX 5200).
Still, when I click one specific thing in the game I get thrown out to Windows desktop with an error message.

EXAMPLE; I was going into combat with a pack of griffins and the dialogue window pops up which tells you to join them or leave them. I chose to join the griffins and OOPS ->it crashes.. I have a saved game just before this, and everytime it's the same thing. I can go do other things but when it comes to those griffins it just crashes.

I've read other threads which guides you to run a dxdiag and post the results with a system file which you are supposed to find in the H5 folder. I can NOT find any system.ini/.cfg/.sys or whatever.

In desperate need of a bugfix, or technical support http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif

bug fix this week

nadde
05-21-2006, 03:35 PM
Originally posted by znork:
bug fix this week

thank god http://forums.ubi.com/images/smilies/clap.gif

another thing.. (off this thread topic)
How do you set your own profile video&audio/game setting?
When I start the game, the default runs.. annoying. http://forums.ubi.com/images/smilies/shady.gif

unreal_az
05-21-2006, 03:42 PM
nadde the default profile runs cause you didn't quit the game after putting those settings(it always crashed). So enter game put options and exit, then enter again.

nadde
05-21-2006, 03:52 PM
yea that's exactly what i thought, so i did that, but unfortunately that doesn't work either..

Isn't there a config file you can set this manually out of the game or something?

btw, it can't make any difference if I didnt install the game in the default folder, right?

unreal_az
05-21-2006, 04:00 PM
The config is in My Documents\My Games\Heroes of Might and Magic V\Profiles

nadde
05-21-2006, 04:05 PM
what I find there is an input.cfg ...
and as it appears it only consists of key command setting and not video/audio settings..

http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_confused.gif

unreal_az
05-21-2006, 04:26 PM
You did find your profile folder right?
If you did enter the game again, modify a setting (anything resolution, mouse hardware, etc).
If you didn't it means something is wrong...
Btw about your error.
Please post ram&proccesor. Also make sure you have latest drivers from www.nvidia.com (http://www.nvidia.com). A thing people are experiecing is the game overheating the video card and then then it crashes. Can you check out your video card termp. Also if all is ok and game still doesn't work try to reinstall it.

nadde
05-21-2006, 04:40 PM
Processor: AMD Athlon 1.4 GHz (i noticed that it says 1.5 GHz Pentium min req. but the game runs ok.
RAM: 512mb

I have the latest Nvidia drivers installed. About temp..I know that I've been able to check CPU temp (with some program I tested a few years ago), but not any of the cards as far as I know.

About that settings.. I read in another thread that I'm supposed to have a "user.cfg" along with the input.cfg.. In some way I don't have that user.cfg which seems to be the problem, that the game do not generate one for me.

Anyway, when can I expect the bug fix to be realesed?

unreal_az
05-21-2006, 04:56 PM
as znork mentioned the patch is due this week.

nadde
05-23-2006, 05:46 PM
When I look around on this forum I see new problems all the time.. crash on 100% mapload, crash after splash screen etc.

will the patch take care of all mentioned problems or what kind of patch is it?
Is my problem frequent among other people?

Getting so sick of this ****-realese..

nadde
05-24-2006, 04:33 PM
will the bugfix be available on this site in the downloads section or insn't it official?

are we talking about the official patch or just an ordinary bugfix?

I'm climbing the walls here, can't play, which sucks..

nadde
05-26-2006, 02:21 AM
any news about the bugfix/patch?

nadde
05-26-2006, 04:44 PM
Originally posted by znork:
bug fix this week

next week or next week after next?
http://forums.ubi.com/images/smilies/1241.gif

znork
05-27-2006, 03:10 AM
Originally posted by nadde:
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by znork:
bug fix this week

next week or next week after next?
http://forums.ubi.com/images/smilies/1241.gif </div></BLOCKQUOTE>

well it will come. Soon! sry dont want say more!