PDA

View Full Version : Performence Question



Agizor
06-13-2004, 11:51 AM
Soon to build a pc with the following stats... Im cerious as to if this can run Far Cry at decent detail levels with a frame rate that can be played with...

AMD Athlon XP 3200+
ATI Radeon 9800 Pro (128mb)
512 Corsair TwinX XMS 3200 DDR
80 Gig WD 8MB cache 7200
Gigabyte GA-7n400 Pro 2 mobo

???

Agizor
06-13-2004, 11:51 AM
Soon to build a pc with the following stats... Im cerious as to if this can run Far Cry at decent detail levels with a frame rate that can be played with...

AMD Athlon XP 3200+
ATI Radeon 9800 Pro (128mb)
512 Corsair TwinX XMS 3200 DDR
80 Gig WD 8MB cache 7200
Gigabyte GA-7n400 Pro 2 mobo

???

poppachocks1
06-13-2004, 12:19 PM
An extra 512 of ram wouldn't hurt, but everything else looks decent.

Agizor
06-13-2004, 12:21 PM
Okedoke. I'm just hopeing I can atleast run it at 1024x786 or w/e res with everything at MID settings. ( not FSAA and stuff )

poppachocks1
06-13-2004, 12:34 PM
With a properly configured system, you should be able to run most stuff on high/very high with the possible exception of lighting and shadows.

It's nice to see someone that has REALISTIC expectations. You must have been doing some lurking here before posting. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

Agizor
06-13-2004, 01:38 PM
Heh, I know what you mean. Na, I really haven't read the others ( although I should have ).

Common sence just tells me that I won't be able to run this game with AF/FSAA on max at 1600x1200 with settings on max hehe http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif

Screens look to good heh

poppachocks1
06-13-2004, 01:44 PM
Good luck with your new system!

Agizor
06-13-2004, 01:46 PM
Thx ;-). Heh, hopefully I don't nearly fry it like my older one...

I'm guessing AMD's arent suppose to be pushed to 94 celcius? -.- hehe

Jabroni_619
06-13-2004, 01:51 PM
I have very similar specs (details in sig) with the exception of a full gig of RAM and I can run the game at 1024x768 with maxed out detail settings, no AA and AF set to 1 in the game.

-ABIT NF7-S (nForce2)
-Mobile Barton 2600+@2.3GHz
-Radeon 9800 Pro @ 420/380
-2x512MB Corsair XMS @ 2-2-2-11
-Audigy2 Platinum

Agizor
06-13-2004, 02:01 PM
Awsome. How many FPS do you average?

Jabroni_619
06-13-2004, 02:46 PM
My average fps was in the 40's... However I also have the card overclocked to past XT speeds, so i'm sure that helps some.

-ABIT NF7-S (nForce2)
-Mobile Barton 2600+@2.3GHz
-Radeon 9800 Pro @ 420/380
-2x512MB Corsair XMS @ 2-2-2-11
-Audigy2 Platinum

Agizor
06-13-2004, 02:48 PM
Well i'm sure thats better then my current 9200 gets ever. Thx http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

Agizor
06-13-2004, 03:31 PM
Oh, I know this is in no way related to Far Cry, but anyone with the 9800 Pro have Halo? If so, how does it run??? Heh, thanks =)

Jabroni_619
06-13-2004, 10:42 PM
I have halo... Runs fine.

-ABIT NF7-S (nForce2)
-Mobile Barton 2600+@2.3GHz
-Radeon 9800 Pro @ 420/380
-2x512MB Corsair XMS @ 2-2-2-11
-Audigy2 Platinum

ZantenX
06-14-2004, 12:21 AM
I prefered the look of most everything at high with AF turned up some. With only 1 AF you lose a lot of detail within just a few feet of yourself.

Anyways, with an Athlon 64 3200+, 9800 pro and 1gig of ram. I run with high/very high mix, 1 AA, and 8x AF and average about 40 fps which drop as low as 30 fps (outdoors, indoors it runs much better). I find this the graphics look very nice.