PDA

View Full Version : Type of computer to play SH3



crispau
04-22-2004, 04:31 PM
Can you tel me for play SH3, what computer shal i have?
And when can i by the game in Portugal?
thank you.

crispau
04-22-2004, 04:31 PM
Can you tel me for play SH3, what computer shal i have?
And when can i by the game in Portugal?
thank you.

ParaB
04-22-2004, 08:11 PM
AFAIK there are no minimum system specs published yet. But I guess that with a 'medium system' you should be fine. That is 1.5Ghz+, 512MB RAM and at least a GF4/ATI 9XXX.

Mind you, these specs are educated guess at best and are NOT official in any way.

Drebbel
04-23-2004, 01:33 AM
The only system specs that a UBI official commented on where the videocard specs. The UBI guy wrote that a videocard that supports directx8 would be the minimum.


Drebbel

The Submarines of the Royal Netherlands Navy 1906 - 2004
http://www.DutchSubmarines.com/
We have a NEW FORUM:
http://www.dutchsubmarines.com/phpbb2/
http://www.dutchsubmarines.com/hosting/images/sig/drebbel/kmoorlwp.gif

FredFireFox
04-23-2004, 06:40 AM
uh no! that means my crappy GeForce MX440 2 won't support it? http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-surprised.gif

ParaB
04-23-2004, 07:14 AM
Ouch, you mean you have a GF2 MX?

Sorry to say but that card is pretty much outdated. Time for an upgrade it seems.

FredFireFox
04-23-2004, 07:28 AM
yes, might be right, already in FS2004 I've got some problems with graphic as my card only seems to support directX 7 features

ParaB
04-23-2004, 07:35 AM
On the bight side, as Nvidia and ATI will soon release their new line of cards prices for the older card will drop even more. BTW I had a GF2MX until 3 months ago too... http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

FredFireFox
04-23-2004, 07:58 AM
I hope so, as a student I don't really have the money to buy a new card every month... http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif

Willey
04-24-2004, 07:20 AM
A Radeon 9800 Pro is like 200 euros right now. That's a good price for a really good card. I'd say that one is enough for SH3 high graphics level, coupled with a 2,5gig or more, with 512MB of RAM. This is just a wild guess :wink:, but comparing the graphics to other games, you'll see this guess is OK. The graphics is really great, but it definately can't compete with the most recent or upcoming games like Far Cry or Half Life 2 and others http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_biggrin.gif. But it's hard to compare them anyway, because the setting it quite different.

arzaal
05-05-2004, 07:56 AM
well my guess is that 512Mb ram won't be enough to cope with all the AI, water & physics calculation. 1GB is more likely
Also Geforce MX aren't likely to be supported: have you seen those graphics? this sure is not for poor old GF2 MX (i have one myself)